Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

LG: έγχρωμο ηλεκτρονικό χαρτί 9.7'', εύκαμπτο 19'' ως το τέλος του χρόνου

Ως το τέλος του χρόνου θα βάλει σε παραγωγή η LG δύο νέες οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού. Μια έγχρωμη στις 9.7 ίντσες (μεγέθους iPad ή Kindle DX δηλαδή) και μια ασπρόμαυρη και εύκαμπτη στις 19 ίντσες, η οποία δε θα είναι από γυαλί αλλά από μεταλλικό έλασμα και θα έχει πάχος 3 χιλιοστά και βάρος 130 γραμμάρια. Η χρήση της οθόνης των 19 ιντσών θα μπορούσε να είναι η ανάγνωση εφημερίδας ή τα εναλλασσόμενα μηνύματα σε πινακίδες, σήματα κλπ σε δημόσιους χώρους.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται βασικά από μια αναφορά που η LG κατέθεσε στη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Πάντως, όλες αυτές οι εξαγγελίες, διαρροές, καταγραφές σε αναφορές που κάνει η LG, αν και πολύ ενδεικτικές των τάσεων της τεχνολογίας, δε σημαίνει ότι θα περάσουν πράγματι στο επίπεδο της μαζικής παραγωγής, τουλάχιστον με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Συχνά πρόκεται για πειραματικές κατασκευές ή σχέδιια για τελικά προϊόντα που διαρρέονται ή ανακοινώνονται για να δημιουργείται το κατάλληλο buzz . Έτσι, η LG είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την εύκαμπτη οθόνη των 19 ιντσών το Γενάρη του 2010, ενώ μια εύκαμπτη οθόνη στις 11.5 ίντσες, για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες της Skiff, που ήταν να μπουν στην παραγωγή το α' εξάμηνο του 2010 ακυρώθηκε. Ήδη μάλιστα από το το Γενάρη του 2008 η LG είχε παρουσιάσει μια έγχρωμη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού στις 14,3 ίντσες και με 16,7 εκατομμύρια χρώματα. Μέχρι σήμερα πάντως όλες οι οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού για μαζική παραγωγή είναι ασπρόμαυρες, αν και υπάρχουν σχέδια και ανακοινώσεις από αρκετές εταιρείες για έγχρωμες οθόνες μέχρι τα τέλη του 2010 .

Παρά τις επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια για τις οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού, η LG παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής οθονών LCD παγκοσμίως (με πρώτη τη Samsung) και είναι ο προμηθετής της 9,7 ιντσών IPS LCD οθόνης για το iPad της Apple, αλλά και ένας από τους προμηθευτές για την οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού στις 9,7 ίντσες που χρησιμοποιεί το Amazon στον ηλεκτρονικό αναγνώστη του Kindle DX.

Πηγές: SEC, PC World (ΗΠΑ), Aving (ΗΠΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger