Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Online προσομοιωτής F1 από τη Ferrari

Η αγορά του «Ferrari Virtual Academy» κοστολογείται στα 14,90 ευρώ

Η Scuderia Ferrari αποκαλύπτει και επίσημα σήμερα εν όψει του GP της Monza το προσεχές Σαββατοκύριακο τον πρώτο διαδικτυακό online προσομοιωτή Formula 1!

Ο συγκεκριμένος online προσομοιωτής οδήγησης, ο οποίος εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία τόσο με τους οδηγούς της Scuderia Ferrari, F. Alonso, F. Massa και G. Fisichella, όσο και με τους μηχανικούς της ιταλικής φίρμας, είναι ο μοναδικός σε παγκόσμιο επίπεδο που δίνει στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν «ζωντανά» τη Ferrari F10: το μονοθέσιο δηλαδή, με το οποίο οι «κόκκινοι» μετέχουν στο φετινό Π.Π. της F1.

Το «Ferrari Virtual Academy», όπως είναι η επίσημη ονομασία του, επιτρέπει στην πρώτη εκδοχή του στους χρήστες του διαδικτύου να ανταγωνιστούν μεταξύ τους στη γνωστή πίστα του Fiorano, ενώ για τη συνέχεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε εκείνες του Mugello και του Nürburgring. Το «Ferrari Virtual Academy» είναι ο μοναδικός προσομοιωτής για PC, που αναπαράγει με εντυπωσιακή -σύμφωνα με τους δημιουργούς του- πιστότητα όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά της F10. Κι αυτό, γιατί στόχος των Ιταλών ήταν να δημιουργήσουν μια προσιτή για τον «απλό» οδηγό έκδοση του… αυθεντικού προσομοιωτή που χρησιμοποιείται για την κατάρτιση των οδηγών Scuderia Ferrari!

Για τη γέννηση του συγκεκριμένου προσομοιωτή επιστρατεύθηκαν από τους δημιουργούς του μια πλειάδα δεδομένων, άμεσα συνδεδεμένων με τα αυθεντικά στοιχεία συμπεριφοράς και απόδοσης του ιταλικού μονοθεσίου (βλ. αεροδυναμική συμπεριφορά, χαρακτηριστικά ελαστικών, τρόπος λειτουργίας του κινητήρα, αλλά και του συστήματος μετάδοσης κοκ). Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα ύστερα από 12.000 ώρες εργασίας και με την αρωγή 15 έμπειρων στο συγκεκριμένο είδος ειδικών, με τη χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας γραφικής απεικόνισης.

Αξίζει να προσθέσουμε πως ο εν λόγω προσομοιωτής αναπαράγει πιστά τόσο το πιλοτήριο όσο και το τιμόνι της Ferrari F10, ενώ κάθε χρήστης του «Ferrari Virtual Academy» θα είναι σε θέση να καταγράψει το χρόνο του συμμετέχοντας μάλιστα σε διεθνή πρωταθλήματα. Μάλιστα, όπως ανακοινώνουν οι άνθρωποι της εταιρείας, οι καλύτεροι «εικονικοί» οδηγοί που θα αναδεικνύονται σε εβδομαδιαία βάση από το «Ferrari Virtual Academy» θα περάσουν στην τελική φάση, με τους πέντε επικρατέστερους να κερδίσουν ένα ταξίδι στις εγκαταστάσεις της Ferrari, στο Maranello.

Όλα τα παραπάνω ασφαλώς και δεν προσφέρονται αφιλοκερδώς, μιας και η αγορά του προσομοιωτή «Ferrari Virtual Academy», η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στον διαδικτυακό τόπο www.ferrarivirtualacademy.com, κοστολογείται στα €14.90, ενώ για τις επερχόμενες εκδόσεις του, που θα αφορούν στις πίστες του Mugello και του Nürburgring, στα €9.90.

Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger