Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα μακροχρόνιας άδειας σε εργαζομένους

Τις μακροχρόνιες άδειες επέλεξε η Τράπεζα Πειραιώς για να προχωρήσει σε συγκράτηση του μισθολογικού κόστους. Η ενημερωτική εγκύκλιος αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι εργαζόμενοι στην τράπεζα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση μακροχρόνιας άδειας-διάρκειας από 1 έως 3 έτη-ενώ ταυτόχρονα τους διασφαλίζεται ότι μετά τη λήξη της θα μπορούν να επιστρέψουν στη θέση τους ή σε ανάλογη θέση-αν στο μεσοδιάστημα προκύψουν αλλαγές στην τράπεζα- που κατείχαν πριν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στους 5.049 εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς και στους 1.611 εργαζόμενους στις θυγατρικές του Ομίλου στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και στις θυγατρικές του εξωτερικού στις οποίες εργάζονται 6.757 άτομα.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να αποφασίσουν αν θα κάνουν ή όχι χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η διοίκηση της Τράπεζας εκτιμά ότι ακόμα και αν συμμετάσχει μόνο το 5% των εργαζομένων, η εξοικονόμηση θα φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

* για το χρονικό διάστημα που επιλέξει ο ενδιαφερόμενος εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και εργασίας στην τράπεζα ή στη θυγατρική του Ομίλου
* ανάλογα με το χρόνο άδειας, 1, 2 ή 3 χρόνια, στον εργαζόμενο θα καταβάλλεται το 40% των ετήσιων μικτών αποδοχών (για άδεια 1 έτους), το 45% για άδεια 2 ετών και το 50% αν ο χρόνος άδειας είναι 3 έτη.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς σε όλη τη διάρκεια της άδειας θα καταβάλλει κανονικά τις εργοδοτικές εισφορές -που αναλογούν- στο Ταμείο των υπαλλήλων της, ενώ το ποσοστό του μισθού θα πιστώνεται στο λογαριασμό μισθοδοσίας του δικαιούχου.

Επίσης, κανονικά θα καταβάλλονται οι εισφορές και στο Ταμείο Υγείας, ενώ θα ισχύουν και τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα. Για τον εργαζόμενο που βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση, το πρόγραμμα προβλέπει ότι ο εργαζόμενος που θα κάνει χρήση του προγράμματος αδείας, θα αποζημιωθεί με βάση τις αποδοχές που ίσχυαν πριν από τον χρόνο υπαγωγής στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα προβλέπει και την περίπτωση που ο υπάλληλος έχει δανειακές υποχρεώσεις προς την τράπεζα, καθώς θα μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές του, με βάση τη νέα του μισθολογική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger